dijous, 1 de desembre del 2011

Juan Gelman al Teatre Romea

Dimarts 17 de maig de 2011 a dos quarts de vuit del vespre al Teatre Romea de BarcelonaJuan Gelman va néixer a Buenos Aires l’any 1930 i des de molt jovenet es va dedicar a la poesia i també al periodisme, sempre amb un important compromís polític que el va portar a la persecució i l’exili. Va residir a Roma, Madrid, Managua, París i Mèxic, i va mantenir sempre la seva activitat política contra la dictadura militar, que li va arrabassar el fill i la nora.

La vida i l’obra de Gelman estan estretament lligades. És considerat per molts un dels poetes contemporanis més grans. La seva obra delata l’ambiciosa recerca d’un llenguatge transcendent —ja sigui a través del «realisme crític» i l’intimisme, primerament, com després amb l’obertura a altres modalitats—, la singularitat d’un estil, d’una manera de veure el món, la conjugació d’una aventura verbal que no descarta el compromís social i polític com una forma de temperar la poesia amb les grans qüestions del nostre temps.

Premi Cervantes 2007, Juan Gelman va oferir, en el marc de Barcelona Poesia 2011, un recital poètic únic al Teatre Romea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada