diumenge, 22 d’abril de 2012

Brigitte Oleschinski


Us comencem a presentar alguns dels autors i dels actes de Barcelona Poesia 2012. Comencem amb l'alemanya Brigitte Oleschinski, que recitarà el dimarts 8 de maig a la Nit de Poesia al Palau, l'acte inaugural del Festival. La seva participació ha estat possible gràcies al Goethe-Institut Barcelona. 

Brigitte Oleschinski va néixer el 1955 a Colònia (Alemanya) i actualment viu a Berlín. Ha treballat durant molts anys com a investigadora en l’àmbit de la història contemporània. En la seva segona vida escriu poemes i assaigs sobre poètica i participa en projectes d’intercanvi poètic i festivals internacionals arreu del món. Els seus llibres i les seves lectures han obtingut el reconeixement de la crítica i del públic. Ha rebut destacats premis, com el Peter-Huchel-Preis (1998), el Ernst-Meister-Preis (2001) i l’Erich-Fried-Preis per la seva obra poètica (2004). En la seva opinió, la poesia no ha de quedar confinada a les pàgines o als escenaris, sinó que ha d’encarnar el procés de tot una vida d’interpretació de les pautes de l’experiència humana. 

El 2006 va participar en el seminari de traducció poètica que organitza anualment la Institució de les Lletres Catalanes a Farrera. Arran d’aquest seminari va aparèixer Corrent d’esperits (Pagès editors, 2008), la traducció al català de Geisterströmung, a càrrec de Ramon Farrés, Teresa Pascual i Mireia Vidal-Conte. L’autora llegirà fragments d’aquest llibre.

Aquí teniu Brigitte Oleschinski recitant justament durant el seminari de Farrera (versió en català a continuació):La resta d’autors presents a la Nit de Poesia al Palau són:
Manuel Forcano
Carles Rebassa
Andrés Sánchez Robayna
Mónica Valenciano
Hélène Cixous
Mark Strand
Caroline Bergvall
Urayoán Noel


Amb la col·laboració especial de Frederic Amat, Agustí Fernández i Cube.bz.

Més informació sobre el programa de Barcelona Poesia 2012 a: http://www.bcn.cat/barcelonapoesia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada