diumenge, 29 d’abril de 2012

Stefano Benni, "Blues en setze"

Blues en setze (Blues in sedici) és un llibre colpidor fet recital pel seu mateix autor, Stefano Benni (Bolonya, 1947), i el pianista Umberto Petrin (Broni, 1960). Explica la història d’un pare exobrer desocupat que travessa tota la ciutat de nit quasi sense saber per què i entra en una sala de videojocs de la perifèria on hi ha el seu fill, un lloc de mala mort i trist ple de camells i criminals nocturns. Com si fos guiat per un destí misteriós, amb el seu cos fa d’escut al seu fill i mor en lloc seu, durant un tiroteig en una trifulga. Stefano Benni, conegut amb el sobrenom d’Il Lupo, és un dels autors més seguits d’Itàlia gràcies a la seva llarga trajectòria i la seva poderosa imaginació. Blues en setze és un dels llibres més estimats pel seu autor i un dels més colpidors (inspirat en fets verídics), però potser és un dels seus llibres més desconeguts. A casa nostra, l'hem pogut llegir en català gràcies a l'esforç de Lucia Pietrelli, Jaume C. Pons Alorda i Pau Vadell i Vallbona, que en van publicar la traducció el 2011 a l'editorial Lleonard Muntaner.

Acompanyat al piano per Umberto Petrin, Benni actuarà el dissabte 12 de maig al Palau de la Virreina a les 21 h, al Centre d'Operacions del Festival (que funcionarà divendres i dissabte de 17 a 24 h). El mateix dia, una mica després, actuarà el grup barceloní Canvis Vells.

En aquest vídeo podem veure Stefano Benni llegint un poema del llibre Blues in sedici acompanyat de la banda Torpedo.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada